Justícia

Meritxell Batet: “El caos a comissaries i aeroports ha arribat a límits insostenibles”

  • Actualitzat:
  • Creat:

El Grup Socialista exigeix que el ministre de l’Interior expliqui al Congrés les mesures per pal·liar les cues a les comissaries per expedir el DNI i als aeroports, com el del Prat, per reduir les cues del control de passaports

Meritxell Batet
Meritxell Batet

El Grup Socialista al Congrés ha registrat avui una sol·licitud de compareixença per tal que el ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, comparegui en seu parlamentària per explicar els motius que expliquin per què es manté la situació de col·lapse en les oficines d'expedició del Document Nacional d'Identitat i passaports, i també per què es mantenen les cues i el caos al control de passaports en  aeroports com el de Barcelona. La sol·licitud indica que hi ha el risc que aquest col·lapse s’estengui a d’altres infraestructures d’accés al territori estatal i sol·licita que el ministre comparegui a la Comissió d’Interior per explicar si s’estan duent a terme mesures per tal que aquest estiu estigui garantida la seguretat i una prestació raonable d'aquests serveis als ciutadans”. La coordinadora dels diputats i diputades del PSC al Congrés ha denunciat que la situació de caos “ha arribat a límits insostenibles”. “No podem continuar així”, ha insistit Batet, que ha criticat la deixadesa del Govern espanyol.

Aquesta sol·licitud se suma a les preguntes registrades per  diputada al Govern de l’Estat, en què preguntava si pensava posar remei a la situació de les comissaries barcelonines, col·lapsades des de fa setmanes a causa de la falta d'efectius i de previsió del Ministeri de l’Interior per atendre els ciutadans i les ciutadanes que s'han de renovar el DNI. Batet ja va denunciar llavors que la situació “es repeteix any rere any a la ciutat de Barcelona per culpa de la falta de previsió”.  “Els mitjans de comunicació han recollit àmpliament la situació desesperada de persones que es veuen obligades a dormir davant de les comissaries per poder fer els tràmits", constata la diputada, que ha reclamat al Govern de l’Estat més efectius per a fer-hi front.

Els problemes dels ciutadans a l’hora de renovar el DNI a la ciutat se sumen a d’altres situacions que posen de manifest la mala qualitat de la prestació d’alguns serveis de l’Estat a Barcelona, com les inacceptables cues al control de passaports de l’Aeroport de Barcelona-El Prat, també per la manca d’efectius i de previsió. Aquestes situacions “empitjoren més la imatge del Govern de l’Estat a Catalunya i debiliten la confiança dels ciutadans en les seves institucions”. Batet i el diputat del PSC José Zaragoza també van registrar preguntes escrites sobre aquesta qüestió, que encara estan pendents de resposta per part de l’Executiu espanyol.

Paraules clau: