Justícia

El PSC reclama al Govern de l'Estat que convoqui la Junta de Seguretat de Catalunya

  • Actualitzat:
  • Creat:

La pnl, signada conjuntament amb En Comú Podem, ERC i PDeCAT, reclama també a l’Executiu que rectifiqui i permeti la convocatòria de 500 places de Mossos d’Esquadra

Meritxell Batet amb Joan Mena (ECP), Teresa Jordà (ERC) i Carles Campuzano (PDeCAT)
Meritxell Batet amb Joan Mena (ECP), Teresa Jordà (ERC) i Carles Campuzano (PDeCAT)

La coordinadora dels diputats i diputades del PSC, Meritxell batet, juntament amb portaveus d’En Comú Podem, ERC i el PDeCAT, ha presentat aquest migdia una proposició no de llei per reclamar al Govern de l'Estat que convoqui la Junta de Seguretat de Catalunya.

Els grups recorden que la darrera reunió de la Junta de Seguretat de Catalunya va tenir lloc l’any 2009, i el context d’aleshores no era el mateix que l’actual, on el nivell d’alerta terrorista és de 4 sobre 5. Davant d’això, els grups signants de la iniciativa reclamen “la convocatòria amb caràcter immediat de la Junta de Seguretat de Catalunya”, i que, quan es convoqui, s'abordi la presència dels Mossos d’Esquadra en els diferents fòrums i organismes nacionals i internacionals en la lluita contra el terrorisme. Des del PSC, ECP, ERC i el PDeCAT es reclama també que el Govern del PP “rectifiqui i permeti la convocatòria de 500 places de Mossos d’Esquadra, d’acord amb els objectius de preservar la seguretat pública”.

Meritxell Batet ha afirmat que "és imprescindible" que la Junta de Seguretat de Catalunya, és a dir, l'òrgan que coordina les dues adminitracions, es reuneixi, perquè "la manca de coordinació i d'informació "pot tenir conseqüències negatives per a la seguretat". Pel que fa a la convocatòria per a places dels Mossos, ha dit que és important cobrir les places que aquest cos està perdent any rere any. "Garantir la bona feina dels mossos d'Esquadra és imprescindible", sobre tot en un moment "d'inseguretat internacional" com el que s'està vivint, ha assenyalat.

 

*S'adjunten àudios de Meritxell Batet

Fitxers adjunts:

Paraules clau: