Justícia

El PSC rebutja les declaracions de la secretària de Relacions amb l’Administració de Justícia, sobre la situació de col·lapse que viuen els jutjats a Catalunya.

  • Actualizado:
  • Creado:

Rosa M. Ibarra, secretària de Justícia, Serveis Públics i Funció Pública del PSC, ha manifestat el seu rebuig a les declaracions de Patrícia Gomà, en el marc de la presentació de l’Informe Anual sobre l’Estat de l’Administració de Justícia a Catalunya.

“Des del PSC, ha dit,  no entenem com el Govern no fa cap mena d’autocrítica en la gestió dels recursos, materials i humans de l’Administració de Justícia a Catalunya. En lloc d’assumir la seva responsabilitat, pel que fa al col·lapse en els jutjats, implementant mesures que desencallin la situació, el Departament de Justícia s’estima més culpar la judicatura i els treballadors i treballadores de l’Administració, desprestigiant-los professionalment.  Encara que això fos cert, el Govern no hauria pres les mesures que calen per resoldre la situació dels jutjats a Catalunya”.

La Justícia és un servei públic, que requereix ser dotat dels mitjans humans i materials necessaris, gestionant-los i organitzant-los adequadament. En aquest sentit, la correcta implementació de l’Oficina Judicial, que no s’està fent, seria un gran avenç. El Govern ha d’explicar per què encara no ha implementat la nova Oficina Judicial on és més necessari, a Barcelona.