Justícia

El PSC rebutja les amenaces del diputat de Junts pel Sí Lluís Llach contra els empleats públics

  • Actualizado:
  • Creado:

Demana al Govern i als partits que hi donen suport que rectifiquin com més aviat millor

Des del PSC volem manifestar el nostre rebuig a les declaracions del diputat al Parlament de Catalunya, Lluís Llach, que ha amenaçat d’aplicar sancions als empleats públics que no acatin la Llei de desconnexió. “El diputat de Junts pel Sí ha amenaçat amb aplicar sancions als empleats públics que no siguin dòcils a una suposada nova legalitat. No ha estat un acte formal i en seu parlamentària, atès que tot allò que està relacionat amb el famós procés és secret;  sinó una filtració de tantes a les que ja ens tenen acostumats”, segons ha manifestat Rosa Maria Ibarra, secretària de Justícia, Funció Pública i Serveis Públics del PSC.

 

“De tant en tant també van apareixent informacions no confirmades oficialment sobre l’intent de condicionar els empleats públics de totes les administracions”, explica Rosa Maria Ibarra, “perquè acceptin una suposada nova legalitat que no arribarà mai si no és a través de les reformes constitucionals que siguin necessàries i com a resultat d’un diàleg, una negociació i d’un pacte d’estat”.

 

El PSC vol traslladar als empleats públics el seu suport, deixant clar que els i les socialistes no acceptaran “cap il·legalitat i molt menys que els empleats públics hagin de patir com a conseqüència d’una sèrie d’actuacions del Govern que no ens porten enlloc i que a més són perjudicials per als ciutadans i ciutadanes”.

 

Els funcionaris de la Generalitat han patit en els darrers anys moltes pèrdues de drets com a conseqüència de les “salvatges” retallades dels governs de CiU i en aquest darrer període de Junts pel Sí amb el suport de la CUP. I ara han d’escoltar que el Govern es planteja sancionar-los quan prèviament és el mateix Govern qui els ha posat en situació de risc trencant il·legalment el marc jurídic. “Tenim un marc legal que s’ha de respectar  per garantir els drets de tothom i també els dels empleats públics”, afirma la dirigent del PSC, que afegeix que “els socialistes no ens cansarem de repetir que sense llei no hi ha democràcia”.

 

Els empleats públics tenen els seus drets protegits per la legalitat vigent que esdevé de la Constitució de 1978, de l’Estatut del 2006 i del RDL 5/2015 de 30 d’octubre (que deroga la llei orgànica 7/2007, de 12 d’abril,  de l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic.  EBEP).

 

Segons Rosa Maria Ibarra, “mai no es podrà construir res i molt menys un nou Estat, partint del secretisme, amagant les reformes als representants de la ciutadania i amenaçant els servidors públics. Primer va ser Santiago Vidal, amb les seves llistes excloents de jutges, i ara és un diputat del Parlament  amenaçant els funcionaris. Què serà el següent?”.