Justícia

Mercè Perea denuncia que el ministre Catalá “ni escolta ni contesta” davant les múltiples acusacions d'ingerències del Govern en el treball dels fiscals que lluiten contra la corrupció

  • Actualitzat:
  • Creat:

La diputada socialista critica que el titular de Justícia “ni s'immuti” després de la seva reprovació ahir pel Ple del Congrés

La diputada del Grup Socialista, Mercè Perea, ha denunciat avui que el “reprovat ministre de Justícia”, Rafael Catalá, “ni escolta ni contesta” davant les múltiples acusacions d'ingerències del seu Ministeri i del Govern espanyol en el seu conjunt en la feina dels fiscals que lluiten contra la corrupció. Perea ha acusat el ministre de “amagar-se darrerre dels diputats del Partit Popular”.

En la pregunta que ha dirigit al titular de Justícia en la sessió de control al Govern, la diputada ha criticat a més que Catalá ni tan sols s'hagi immutat després que ahir la gran majoria del Congrés el reprovés. “Vostè no escolta”, ha insistit, “perquè ahir el vam reprovar i ni es va immutar”. “Se'l va reprovar”, ha recordat, “per imposar a fiscals afins, per donar informació protegida a l'avui expresident de Murcia Pedro Antonio Sánchez”, entre altres qüestions “gravíssimes”.

Perea ha criticat també el “desvergonyiment” de l'actual fiscal general de l'Estat, que va veure també ahir com el Congrés demanava el seu cessament. Aquesta va arribar al seu zenit ahir “quan va reconèixer en una entrevista que coneixia perfectament les declaracions d'Ignacio González sobre les seves preferències per l'actual fiscal anticorrupció, Manuel Moix, abans que aquest fóra nomenat pel propi Maza”.