Justícia

Els socialistes demanem la dimissió i reprovació del Fiscal General de l’Estat i el Fiscal Anticorrupció pel ‘cas Lezo’

  • Actualitzat:
  • Creat:

Mercè Perea assegura que la ciutadania es mereix una cúpula fiscal creïble i que calen accions per recuperar la credibilitat en la Justícia

La Sectorial de Justícia del PSC s’uneix a la petició del Grup Socialista al Congrés de demanar un cop més la dimissió i reprovació del Fiscal General de l’Estat José Manuel Maza i del Fiscal Anticorrupció Manuel Moix, per obstaculitzar i bloquejar l’acció de la justícia en les seves actuacions en els últims casos de corrupció que afecten el PP, especialment en l’anomenada ‘Operación Lezo’.

 

La diputada del PSC al Congrés i vicedelegada de la Sectorial de Justícia, Mercè Perea, assegura que “la ciutadania es mereix una cúpula fiscal creïble que transmeti que la llei és igual per a tothom, però l’acció i omissió del Fiscal General està molt lluny d’aquest ideal”.

 

Per això,  reclama a José Manuel Maza que cessi el Fiscal Anticorrupció per acabar amb la sospita generalitzada sobre la independència i l’autonomia dels fiscals. “Calen accions immediates per tornar a recuperar la credibilitat de la institució”

 

El Grup Socialista al Congrés ha tornat a reiterar avui durant la compareixença del Fiscal General de l’Estat davant la Comissió de Justícia la seva reprovació, que ja va demanar en una proposició no de llei conjunta del PSOE i Ciutadans, registrada el passat 26 d’abril. En aquest mateix sentit, es va manifestar també l’Associació Unión Progresista de Fiscales que va sol·licitar la reprovació de Moix perquè “ha demostrat la seva falta d’idoneïtat per dirigir un col·lectiu professional, com és el de la Fiscalia, contra la corrupció i el crim organitzat”.

 

Segons la Sectorial de Justícia del PSC, el fiscal anticorrupció Moix ha realitzat actuacions inequívocament dirigides a obstaculitzar la tasca dels fiscals encarregats de determinades causes judicials contra la corrupció. En la denominada ‘Operació Lezo’ s'han conegut les seves instruccions contràries a la realització de alguns registres, “que van provocar la invocació pels fiscals del cas del mecanisme previst en l'article 27 del seu Estatut Orgànic”, explica Perea.

 

“La cúpula de la Fiscalia apareix en connivència amb un Govern que vol paralitzar les seves causes i designa fiscals per instrumentalitzar-les”, afirma Perea, que recorda que en aquesta mateixa causa el fiscal Moix també “va intentar impedir que es prorroguessin les escoltes als investigats just arribar a la prefectura de la Fiscalia Especial”. A més, afegeix la diputada, s'han fet públiques “determinades maniobres d'aquest fiscal amb la intenció de traslladar a una altra destinació a un dels fiscals encarregats de la causa en la qual es va desenvolupar aquesta operació”.