Justícia

El PSC reclama al Govern de l’Estat més efectius a Barcelona per tramitar el DNI

  • Actualitzat:
  • Creat:

Meritxell Batet registra diverses preguntes sobre la falta d’efectius a les comissaries per renovar el document i critica la manca de previsió del Ministeri de l’Interior

La coordinadora dels diputats i les diputades del PSC al Congrés, Meritxell Batet, ha registrat  diverses preguntes escrites al Govern de l'Estat per saber si pensa posar remei a la situació de les comissaries barcelonines, col•lapsades des de fa setmanes a causa de la falta d'efectius i de previsió del Ministeri de l’Interior per atendre els ciutadans i les ciutadanes que s'han de renovar el DNI. "Abans de la campanya d’estiu, enguany tornem a presenciar llargues cues davant les comissaries de la Direcció General de la Policia, i els greus problemes que pateixen milers de ciutadans per renovar el DNI", ha denunciat Batet, que ha explicat que, singularment, aquesta situació es repeteix any rere any a la ciutat de Barcelona. "Els mitjans de comunicació han recollit àmpliament la situació desesperada de persones que es veuen obligades a dormir davant les comissaries per poder fer els tràmits", constata la diputada, que ha reclamat al Govern de l’Estat més efectius per a fer-hi front.

Aquestes preguntes han estat regisatrades en coordinació amb el president del PSC de Barcelona, Jaume Collboni, que ha dit que és "insostenible i inadmissible que cada any durant les dates d'estiu els ciutadans i les ciutadanes hagin de patir cues per la manca d'efectius i de previsió per part del Ministeri de l'Interior. Parlem d'uns recursos que ja haurien d'estar previstos en aquesta època". Així, Collboni ha exigit al Ministeri de l'Interior i al Govern central que "facin les previsions necessaries i dotin de recursos suficients les comisaries per tal que els seus serveis als ciutadans i ciutadanes de Barcelona siguin eficients i no s'hagin de fer cues injustificades."

Batet ha insistit que el Govern de l'Estat "ha de prestar un millor servei als ciutadans i ciutadanes de Catalunya i, concretament als barcelonins i les barcelonines. No podem permetre que hagin de dormir al ras per poder renovar-se el DNI o fer tràmits bàsics. Des del PSC demanem al Govern de l'Estat que destini més efectius per prestar els serveis als ciutadans i ciutadanes". "La presència de l'Estat a Catalunya requereix millorar els seus serveis, una major previsió i més recursos. Així és com es pot contribuir a millorar la imatge dels serveis que presta l'Estat a Catalunya i, sobretot, de l'Estat en el seu conjunt", ha explicat la diputada. 

Els problemes dels ciutadans a l’hora de renovar el DNI a la ciutat se sumen a d’altres situacions que posen de manifest la mala qualitat de la prestació d’alguns serveis de l’Estat a Barcelona, com els certificats de penals que també són necessaris per a monitors d’oci, serveis vinculats a testaments, etc. A més, durant les darreres setmanes també s’han produït inacceptables cues al control de passaports de l’Aeroport de Barcelona-El Prat, també per la manca d’efectius i de previsió. Aquestes situacions empitjoren més la imatge del Govern de l’Estat a Catalunya i debiliten la confiança dels ciutadans en les seves institucions. Per tot plegat, les preguntes registrades per Batet són les següents:

Té previst el Govern emprendre mesures urgents al servei de renovació del DNI a les comissaries de la ciutat de Barcelona durant la temporada d’estiu?

Pensa el Ministeri de l’Interior, en col.laboració amb la Delegació del Govern a Catalunya i la Generalitat, millorar la coordinació per evitar els problemes de previsió i de falta d’efectius?

S’ha plantejat el Govern la creació a Barcelona d’una finestreta única que agrupi diferents serveis de l’Estat?