Justícia

El Grup Socialista reitera el seu suport a la contractació de Mossos

  • Actualitzat:
  • Creat:

Eva Granados afirma que la moció sobre turisme del proper ple “situem els eixos de sostenibilitat i diversificació del sector, la qualitat de l'ocupació i el necessari diàleg i cooperació entre governs”

La portaveu del Grup Socialista, Eva Granados, ha explicat avui que el Primer Secretari Miquel Iceta i el portaveu de seguretat del grup, Carles Castillo, es reuneixen amb conseller Jané per tractar la contractació de Mossos, i on han refermat el suport del PSC a la incorporació de nous agents. En aquest sentit, Eva Granados ha celebrat que s’hagi signat una proposició no de llei al Congrés en què es demana al Govern estat que posi data a la Junta de Seguretat, tal i com havien demanat els socialistes en reiterades ocasions, “i s'abordi la presencia dels Mossos a les taules d'avaluació sobre amenaça terrorista, la seva presència de Mossos al centre d’intel·ligència contra el terrorisme i el crim organitzat, i també en els fòrums internacionals i a l’accés a les bases de dades de la Europol”

 

Per altra banda, Eva Granados ha indicat que “el Grup Socialista vam interpel·lar la setmana passada el conseller Baiget sobre turisme, que considerem un sector econòmic molt important. Parlem de 5 milions turistes a Catalunya. La interpel·lació al conseller va tenir un to força constructiu i esperem que la moció es pugui aprovar un ampli suport”. “A la moció situem els eixos de sostenibilitat i diversificació del sector, la qualitat de l'ocupació i el necessari diàleg i cooperació entre governs a diferents nivells i també sector privat. També  plantegem que el pla estratègic del sector 2017-2020 sigui dialogat sobretot amb aquells territoris que han apostat fortament pel turisme, i també creiem necessari la lluita contra el frau en les contractacions i els plans d’inspecció laboral per garantir la millora de la qualitat turística”, ha conclòs.